Aquarium

86 liter beplant gezelschapsaquarium
Op deze pagina wordt het beplante gezelschapsaquarium beschreven dat ik heb gehad vanaf januari 1998 tot begin oktober 2002. Dit aquarium was mijn eerste aquarium en had een inhoud van 86 liter. Het grootste deel van de informatie die momenteel op deze site terug te vinden is, is opgedaan aan de hand van de ervaringen die ik met dit aquarium gehad heb in de loop der jaren. Op deze pagina zal getracht worden een compleet overzicht te maken van dit aquarium, waarbij alle belangrijke gegevens over dit aquarium verstrekt worden zoals de vissen, de planten, de gebruikte apparatuur en de historie van dit aquarium vanaf het moment dat ik met dit aquarium gestart ben totdat ik gestopt ben met dit aquarium vanwege een ongeneeslijke visziekte in dit aquarium. 

300 liter beplant regenboogvissen aquarium
Op deze pagina wordt het beplante regenboogvissen aquarium beschreven waar ik op 21 februari 2003 mee begonnen ben. Dit het tweede aquarium dat ik opzet en heeft een inhoud van ongeveer 300 liter. Op deze pagina zal getracht worden een compleet overzicht te maken van dit aquarium, waarbij alle belangrijke gegevens over dit aquarium verstrekt worden zoals de vissen, de planten, de gebruikte apparatuur en de historie van dit aquarium vanaf het moment dat ik met dit aquarium gestart ben tot op heden.

54 liter beplant 'low tech' aquarium
Op deze pagina wordt heb beplante aquarium beschreven, waarmee ik op 25 maart 2005 begonnen ben. Dit aquarium met de afmetingen van 60x30x30 cm en een inhoud van 54 liter heb ik voorheen gebruikt voor het opkweken van vissen van de soort Melanotaenia boesemani, maar nadat ik deze vissen verkocht had wilde ik toch iets anders gaan doen met dit aquarium. In tegenstelling tot mijn andere aquariums wilde ik voor dit aquarium slechts een minimum aan technische hulpmiddelen gebruiken om de kosten laag te houden en wat meer ervaring op te doen met het houden van aquariumplanten onder minder optimale condities dan in mijn andere aquariums. 

Terug naar de hoofdpagina