Links naar Commerciële aquariumsites

Logo/naam

Omschrijving

Anisol is een bedrijf die diensten en adviezen aanbied aan de dierenbranche met als doel het welzijn van de huisdieren te verbeteren. Een hoofdproduct van deze firma is het uitbrengen van dierverzorgingsstencils. Op de website van Anisol is o.a. informatie te vinden over hun producten, dierenfoto’s en informatie over evenementen.
Aquaholland.com is een Nederlandse groothandel in aquariumartikelen. Op de internet site van aquaholland en de zuster site www.hydor.nl is informatie terug te vinden over de verschillende soorten producten die zij verdelen. Naast product informatie zijn er op deze site ook links terug te vinden naar producten van aquariumartikelen.
Aquaplantsonline is een Nederlandse webshop voor de verkoop van aquariumplanten. Deze webshop levert de planten direct van de kweker vandaan om een goede kwaliteit van de planten te waarborgen. 
Aquarian-Plaza is een Nederlandse website met een Aquafood webshop voor visvoer. Ze leveren door heel Nederland met uitzondering van Zeeland. Tevens heeft deze site een informatief gedeelte met onder andere een hoek voor overbodige aquariumspullen die op de plaza-market of op het prikbord geplaatst kunnen worden.
Aquarium-planten.com is een Nederlandse webwinkel waar een groot assortiment aquariumplanten verkocht wordt. Naast aquariumplanten worden er door deze webwinkel ook plantenvoedingen verkocht.
Engelstalige internetsite van de firma aquarium systems. Deze site is erg traag door het onnodig gebruik van grote afbeeldingen en is eigenlijk niets meer dan een reclamezuil voor hun producten. Op deze site staan de producten van deze firma en tevens wordt er extra aandacht besteed aan nieuwe producten uit hun assortiment. 
De Aquariumwinkel is een online webshops in de Benelux met meer dan 2.000 artikelen. Naast maandelijks aanbiedingen kunnen bezoekers zich ook abonneren op onze nieuwsbrief waarin men op de hoogte wordt gehouden van nieuwe producten en de aanbiedingen.
Engelstalige internetsite van AquaServe aquarium publications. Naast een aanbod van producten van deze firma heeft deze site ook een gedeelte met algemene informatie over het aquarium, zoals artikelen, product testen, onderhoudstips, een pagina over "het aquarium van de maand" en een links pagina.
Aquavista is een Nederlandse webwinkel voor aquariumproducten. De site is ingedeeld in de groepen: achterwanden, apparatuur, aquaria, boeken, filters/pompen, filtermaterialen, medicijnen, plantenvoeding, toevoegingen en visvoer.
Link naar de internetsite van de Belgische aquariumwinkel Botia Siervisshop. Op deze site is informatie terug te vinden over de winkel en de producten die zij voeren. Tevens staan er tips voor het houden van een aquarium op de site en is er een Link pagina.
Drietalige internetsite van de Duitse firma Dennerle. De bezoeker kan op de startpagina uit de volgende talen kiezen: Engels, Duits, Frans. Naast planten biedt deze Duitse plantenkweker ook andere producten welke verband houden met aquariumplanten, waarvan ik niet weet of deze ook in Nederland leverbaar zijn. Op deze site staan o.a. productinfo, artikelen, tips, links en een plantendatabase. Deze plantendatabase is erg uitgebreid, maar wat ik jammer vindt is dat deze alleen via een (uitgebreid) zoekformulier doorzocht kan worden en er geen direct toegankelijke namenlijst. Op deze pagina staan beplantingsplannen voor verschillende soorten aquariums, welke ook daadwerkelijk uitgevoerd zijn en verduidelijkt worden met plattegrond en foto. Ook wordt de bij deze inrichting gebruikte techniek, de vissen, het onderhoud, en de eventuele algenproblemen van het aquarium beschreven. Al met al is dit een erg mooie site die de meeste aquarianen best een tijdje zoet kan houden.
Tweetalige internetsite van de Duitse firma Dupla. Op de startpagina kunt u kiezen uit de Engelse of Duitse taal. Op deze pagina staan o.a. de Dupla filosofie, productinfo, nieuws, enkele literatuur aanbevelingen en een klein aantal links. Doordat op deze site geen onnodig grootte afbeeldingen gebruikt zijn is de site behoorlijk snel. Al met al is dit een hele nette en overzichtelijke site en vooral het grootte aantal artikelen van verschillende auteurs maakt deze site tot een echte topper wat betreft aquariumsites.
Internetsite van de firma Easy-life. Deze drietalige internetsite (Nederlands, Engels, Duits) is volledig gewijd aan het product 'vloeibaar filtermedium'. Het geeft o.a. informatie over de werking, het gebruik en het hoe en waarom dit product werkt. Ook bevat de site een forum waarop men vragen over het product kan stellen, maar men kan ook gewoon vragen stellen via e-mail.
Viertalige internetsite van de Duitse firma Eheim De bezoeker kan op de startpagina uit de volgende talen kiezen: Engels, Duits, Frans en Nederlands. Op deze site staan onder andere info over planten, vissen en producten. Vooral de product informatie is erg uitgebreid en heeft een duidelijk structuur. Ook staan er op deze pagina een planten- en vissendatabase, welke naar mijn idee wel heel erg beknopte informatie over de vissen en planten geven. Ook de afbeelding welke hierbij gebruikt worden schieten wat tekort omdat deze 256-kleuren afbeeldingen zijn en daardoor niet echt duidelijk. Toch is deze site best een bezoek waard en zeker voor iemand die opzoek is naar productinformatie is deze site zeer geschikt.
Internetsite van de dierenspeciaalzaak HEEMS uit Heemstede. Deze winkel heeft een grote aquariumafdeling, waarover veel informatie is terug te vinden op de site. Op het aquarium deel van de site staat o.a informatie over het assortiment vissen en planten die deze winkel meestal op voorraad heeft. Ook is er algemene informatie terug te vinden over het aquarium waaronder informatie over planten, vissen, onderhoud, verlichting, inrichting en decoratie.
Viertalige internetsite van de Nederlandse groothandel smulders welke het merk HS voert. De bezoeker kan op de startpagina uit de volgende talen kiezen: Engels, Duits, Frans en Nederlands. Hoewel op het moment dat ik dit schrijf (30-1-2000) deze site nog in aanbouw is en dus nog niet alle pagina's oproepbaar zijn, moeten er in de nabije toekomst de volgende zaken op komen te staan: productinfo, tips en hulp bij problemen. Voor zover ik de site tot noch toe heb kunnen bekijken ziet het erg goed en is zeker een bezoek waard.
Duitstalige internetsite van de firma JBL. Naast dat op deze site de producten van deze firma getoond worden bevat deze site onder de categorie "Einsteiger tips" ook een complete uitleg over de meest voorkomende onderdelen van het aquarium.
Meertalige internetsite (waaronder Nederlands) van de firma Seachem. De hoofdproducten van dit merk zijn waterbehandelings producten en meetsetjes. Het meest in het oog springend is de zeer uitgebreide lijn van producten ten bate van het houden van aquariumplanten. 
Drietalige internetsite van de Duitse firma Sera. De bezoeker kan op de startpagina uit de volgende talen kiezen: Engels, Duits, Frans en Nederlands. Op deze site staan o.a. productinfo en artikelen over het aquarium. De productinfo op deze site is erg compleet en daardoor is deze site voor iemand die opzoek is naar productinformatie is zeer geschikt. De artikelen op deze site zijn (vooral voor beginnende aquarianen) zeker de moeite waard.
Twee talige internetsite van het Duitse bedrijf K. Söchting biotechnik GmbH. Op de startpagina kan gekozen worden uit de talen Duits en Engels. Het hoofdproduct van dit bedrijf is een apparaat dat het aquarium of de vijver voorziet van zuurstof d.m.v. een chemische reactie. Hiernaast verkoopt dit bedrijf ook een CO2 bemesting dat werkt d.m.v een chemische reactie en een continue plantenbemesting voor in het aquarium.
Internetsite van het lampen merk Sylvania. Op deze site laat Sylvania zien welke lampen ze voor bepaalde toepassingen hebben. Zelf vindt ik dat er meer info op deze site had mogen staan over het waarom van de verschillende lampen. Ook mis ik de "normale" TL-balken in de lichtkleuren die voor het aquarium gebruikt worden en welke ik zelf ook in mijn aquarium heb.
Meer talige internetsite van de firma Tetra, waarbij op de startpagina uit een groot aantal landen gekozen kan worden. Hoewel er ook een Nederlands gedeelte is, is informatie in het Nederlands vrij beperkt. De site is helaas wel wat traag door het gebruik van grote afbeeldingen en flash onderdelen. Wel is er wel een hoop product informatie te vinden over de producten van dit merk op de site.
Internetsite van de Deense aquariumplanten kwekerij Tropica. Deze internetsite is Engelstalig op enkele artikelen na die in meerdere talen beschikbaar zijn. Op deze site staan o.a. artikelen, nieuws en een plantendatabase. Deze erg gebruiksvriendelijke plantendatabase kan ook gedownload worden, zodat deze ook off line geraadpleegd kan worden. Ook staan er verschillende goede artikelen op deze site welke over het aquarium gaan. Deze site is voor aquariumplanten liefhebbers zeker een bezoekje waard.
Internetsite van de aquariumspeciaalzaak Veldhuis aquaria uit Enschede. De site bevat o.a. een online-winkel, informatie over het bedrijf en links, maar het meest opvallende aan de site is de uitgebreide informatie over de eigenbouw aquariums van het bedrijf. De informatie over de mogelijkheden van de eigenbouw aquariums en meubels is zeer uitgebreid. Ook bevat de site duidelijke informatie over verschillende opties die er mogelijk zijn bij de aquariums en meubels. Tevens staat er een prijslijst op de site waarmee uitgerekend kan worden wat een eigenbouw aquarium met eventuele opties kost. 
Internetsite van de aquariumspeciaalzaak Verloop uit Boskoop met informatie over de winkel en de buitendienst van deze ffirma.

Terug naar de hoofdpagina