Algemene aquarium links

Logo/naam

Omschrijving

Aanschafprijzen van huisdieren in Nederland is een tweetalige (Nederlands en Engels) internetsite. Op deze site is informatie te vinden over de gemiddelde prijzen die in Nederland betaald moeten worden voor huisdieren, waaronder de prijzen van zo'n 150 verschillende soorten aquarium en vijvervissen. De prijzen van de vissen zijn gemakkelijk te vinden, doordat de vissen alfabetisch gerangschikt zijn en voorzien van een foto.
The Age of Aquariums is een twee talige (Engles en Spaans) interactieve Amerikaanse internetsite. Deze site bevat een groot aantal onderwerpen zoals o.a. vissen, planten, artikelen, boeken, verhalen en links. Voor een aantal van deze onderwerpen zoals vissen en planten kunnen bezoekers zelf hun ervaringen aanmelden welke dan opgenomen worden op de site. Ik ben zelf een aardig tijdje zoet geweest met deze site en zelfs dan is er nog een hoop wat ik niet gezien heb, kortom dit is een erg mooie site die absoluut een bezoek waard is.
Antoon's Tropisch Aquarium  is een persoonlijke website over het tropisch aquarium van Antoon. Op deze site worden alle aspecten van het aquarium van 160x50x60 cm beschreven waaronder de vissen, planten en gebruikte techniek. Tevens worden de problemen beschreven die zich hebben voorgedaan met het aquarium en hoe deze opgelost zijn.
The Apple Snail Website is een Internetsite die gewijd is aan de appelslak (Ampullariidae). De meeste informatie op deze site is in het Engels, maar er is ook informatie in andere talen te vinden zoals Nederlands, Duits en Portugees. Naast zeer uitgebreide informatie over appelslakken is er op deze site ook informatie over andere slakken of slakken in het algemeen te vinden. Ook zijn er op deze site veel links te vinden naar andere Internet sites over (appel) slakken.
Aquainfo is een Nederlandstalige site over het aquarium. Op deze site is o.a. informatie terug te vinden over de techniek, inrichting en bouw van een aquarium. Ook is er aandacht voor vissen, planten en links naar andere sites.
Aqua-fish is een Engelstalige aquariumgids met toegang tot een plantendatabase, vissendatabase, informatie over biotopen en artikelen. Ook bevat deze site een aquarium forum.
Aquakoud.nl is een Nederlandstalige site over het koudwater aquarium. Op deze site is o.a. informatie te vinden over de inrichting van een koudwater aquarium, een aantal plantensoorten die in het koudwater aquarium te gebruiken zijn en informatie over ziektes. Ook staat er op deze site een lijst van natuur- en kweekvissen die in een koudwater aquarium gebruikt kunnen worden. 
Aquaristics is een Nederlandstalige site over het aquarium. Deze site bevat o.a beschrijvingen van een groot aantal vissen, artikelen en een fotoalbum. Ook bevat deze site een lijst van kwekers van vissen uit Nederland en België samen met adres informatie over deze kwekers en de vissoorten die zij kweken.
Het aquariumboek is een Nederlandstalige site over het aquarium. Op deze site is o.a. algemene informatie over het aquarium terug te vinden en staat er beschreven hoe een aquarium opgestart moet worden. Ook staat er op de site een lijst van aquariumverenigingen die bij de NBAT aangesloten zijn.
Aquarium Veiling Aquarium Veiling is een Nederlandse site waarop gratis geadverteerd kan worden voor aquarium artikelen, vissen, planten en andere zaken die betrekking hebben op het aquarium.
Aquarium Zelfbouw en Techniek is een Nederlandstalige internetsite, waarop veel informatie is te vinden voor de handige doe-het-zelver met een aquarium. Op deze site staat veel info over het zelf bouwen van hulpmiddelen voor het aquarium zoals een dimmer voor TL verlichting, een doseringspomp, coloriemeter en ledverlichting.
Aquaria Tuinvijver Hobby Startpagina is een zeer uitgebreide Nederlandstalige site over het aquarium (zoet en zout) en de vijver. Over de meest uiteenlopende onderwerpen is op deze site wel informatie te vinden. Op zoetwater aquariumgebied springen vooral de grote hoeveelheid informatie over planten (160 soorten) en vissoorten (meer dan 300 soorten) op.
Aquatic Concepts is een Amerikaanse site over het beplant aquarium, geïnspireerd door het boek Het optimale aquarium. In tegenstelling tot vele beplante aquariums gaat de voorkeur van de auteurs van deze site uit naar het houden van grote vissen zoals Discusvissen en regenboogvissen. Op de site komen alle aspecten van de aquariums van auteurs aan bod waaronder de techniek, planten, vissen en de ervaringen die ze hiermee opgedaan hebben. Mede door de persoonlijke stijl waarin de site geschreven is, is de grote hoeveelheid (praktische) informatie op de site erg prettig om te lezen.
Badman's tropical fish is een Engelstalige internetsite over het zoetwater aquarium. Deze site bevat een zeer grote hoeveelheid informatie die overzichtelijk in verschillende secties op de site terug te vinden is. Enkele aantal voorbeelden van informatie die op deze site te vinden is zijn profielen van vissen, planten, ziektes, biotopen en watertesten.
Beginner's tropical aquarium Nagarajan is een Engelstalige internetsite bedoelt voor beginners, maar meer ervaren aquarianen kunnen er waarschijnlijk ook nog wel wat naar hun gading vinden. Naast een uitgebreide beschrijving van alle aspecten van het aquarium bevat deze site ook een soorten beschrijving van een aantal vissen, een aantal artikelen en een fotoalbum.
Nederlandstalige home genaamd Blub aquarium homepage. Deze website bevat o.a een chatroom en een linkspagina. Deze relatief jonge homepage bestaat pas kort op dit moment (2-2-01), waardoor nog een hoop in aanmaak is, maar in de toekomst zal hier zeker nog verandering inkomen.
Charles Buddendorf Aquarium-pagina's is een Nederlandstalige website over het aquarium. In tegenstelling tot veel aquariumsites is deze site niet gericht op de beginner, maar bevat vooral wetenswaardigheden voor de meer ervaren aquariaan. Op het moment dat ik de site bezocht (12-01-2003) bevatte deze site o.a. informatie over de bijengarnaal (Caridina serrata), CO2, algen en ijzer in het aquarium. 
Chuck's Planted Aquarium Pages is een Engelstalige website die een weergave bevat van de beplante aquariums van Chuck. Deze site valt vooral op door het grote aantal foto's van de webmasters aquariums, vissen en planten die op deze site te vinden zijn. Bij de foto's van vissen zijn foto's van regenboogvissen ruim in de meerderheid, maar er staan ook foto's van andere vissoorten op deze site. Naast het grote aantal foto's op deze site staat er ook een hoeveelheid geschreven informatie op deze site die terug te vinden is op de artikelen pagina.
Ondanks de engelstalige naam Find Fish is deze site geheel in het Nederlands. Deze site bevat vooral informatie over een groot aantal vissen en planten. De informatie die per vis of plant gegeven wordt is over het algemeen vrij summier, maar de belangrijkste benodigde gegevens over de vissen en planten worden wel gegeven. Ook wordt bij iedere vissen en planten beschrijving een foto van de vis of plant geplaatst.
Fish & Photo is een website voor de moderne en gemotiveerde aquarium en terrariumhouder. Ongeveer eens in de maand zal een van de items actueel vivarium of actueel dier betreffende een thema vernieuwd worden. Ook zullen er foto-info pagina's met betrekking tot dit thema worden opgenomen. Het keuringsverslag zal worden aangepast als daar aanleiding toe is.
Gucco is een site gespecialiseerd in zoetwater aquariums. Op deze site is informatie te vinden over de meeste onderwerpen van het zoetwateraquarium. Tevens worden er op deze site vissen te koop aangeboden.
JAWS is een Amerikaanse internetsite over het aquarium. Deze uitgebreide (engels talige) site bevat o.a. een veiling, forums, artikelen, foto's, links en een chat room. Op het moment dat ik de site bezocht heb (28-10-00) was de veiling nog nieuw en bevatte nog geen enkel product. Ik neem echter aan dat in de nabije toekomst hier zeker verandering in zal komen.
Junior Aquarium Helpdesk is een Belgische internetsite gemaakt door Frits Bruch. Op deze site wordt op heldere en eenvoudige wijze het installeren en onderhouden van een Tropisch aquarium beschreven. Ook bevat deze site een aantal mooie foto's van een aantal aquariumplanten en aquariumvissen.
Kara Inci is een Nederlandstalige  aquarium en terrariumsite. Deze site is opgezet als naslagwerk voor het aquarium. Op deze site is dan ook zeer veel informatie te vinden, waaronder algemene informatie, informatie over dieren en planten. Zeker de categorie dieren bevat een zeer groot aantal beschrijvingen van vissen, reptielen en lagere dieren.
The Krib is een Amerikaanse internetsite die veel informatie bevat over het tropisch aquarium in de vorm van e-mail discussies, artikelen en foto's. De specialiteit van de site zijn aquariumplanten en dwegcichlide, maar de site bevat ook  informatie over andere onderwerpen.
Op deze Duitse internetsite staat het privé aquarium van Markus Schwarz beschreven. Door deze internetsite heb ik zelf ook besloten mijn aquarium op internet te zetten. Daarom vindt ik het niet meer dan rechtvaardig dat ik deze site hier vermeld. Ook ziet de site er gewoon goed verzorgt en overzichtelijk uit wat het een bezoek zeker waard maak.
Mijn eerste aquarium is een Nederlandstalige internetsite die vooral gericht is op de beginnende aquariaan met o.a. informatie over het aquarium&toebehoren, het opstarten en het onderhoud.
My fish tank is een Engelstalige internetsite over het aquarium. Deze site heeft een hoog interactief gehalte. Naast informatie over vissen, planten en producten is het tevens mogelijk bij de meeste onderwerp reacties achter te laten. Ook staan er op deze site artikelen, foto's van aquariums en links.
Nature aquarium world is een Engelstalige internetsite over het 'natuur aquarium'. Deze zeer goede en mooie internetsite bevat onder ander een beginnershandleiding, mini-encyclopedie, foto galerie en tips. Alles op deze site is van zeer goede kwaliteit zowel de artikelen als de foto's. Zeker de beginnershandleiding, die uitlegt hoe een 'natuur aquarium' op te zetten vanaf het prille begin tot de eerste vier weken, is zeer goed en duidelijk opgezet. Samengevat is dit gewoon een absolute top site.
Tonis Seite is een Oostenrijkse aquariumsite geschreven in het Duits. Op deze zeer uitgebreide site staan informatie over aquarium chemie, tips, producttesten, links en nog veel meer. Vooral de productesten (die te vinden zijn onder de cateregorie Erfahrungen) vind ik persoonlijk erg handig.
VB's Aquarium Pages is een Nederlandstalige site over het aquarium. Deze site bevat o.a. de categorieën artikelen en tips, berekeningen, persoonlijke advertenties, links en een gastenboek. De artikelen en tips zijn weer verder opgedeeld in een aantal categorieën waardoor deze sectie van de site gemakkelijk te doorzoeken is. Ook de link sectie van deze site is opvallend groot met in totaal enkele honderden links naar andere aquarium sites.
Veni Vidi Vissie is een Nederlandstalig aquarium forum. De site is opgedeeld in een groot de hoofdcategorieën: algemeen, vissen, flora en fauna, techniek, inrichting, en vraag & aanbod. De hoofdcategorieën zijn ook weer onderverdeeld in verschillende onderwerpen, waardoor de site makkelijk te doorzoeken is.
Belgische aquariumsite genaamd Het virtueel aquarium. Deze site bevat de volgende onderwerpen: discussie, vraag en aanbod, vissen, boeken, clubs, winkels en links. Vooral het onderwerp vissen is zeer handig omdat deze een behoorlijk uitgebreide vissendatabase bevat. Deze site is zeker een bezoekje waard.
Het zoetwater aquarium is een Nederlandstalige aquariumsite. Deze site beschrijft op overzichtelijke wijze alle aspecten van het zoetwater aquarium, op een manier die gemakkelijk te begrijpen is voor beginners. Naast algemene uitleg over het aquarium worden op deze site ook verschillende vissoorten en planten beschreven en heeft de site een sectie met links naar andere sites.

Terug naar de hoofdpagina