Links naar internetsites over aquariumplanten

Logo/naam

Omschrijving

Aqua Botanic is een Amerikaanse internetsite die volledig gewijd is aan aquariumplanten. Op deze site staan o.a. artikelen, links, foto's en een verklarende woordenlijst. In de  foto galerij op deze pagina staan heel veel foto's van plantenaquariums van verschillende aquarianen samen met een link naar de pagina's van deze aquarianen. Dit is een site welke zeker een bezoekje waard is.
Aquaplant is een Engelstalige zoekmachine voor informatie over aquariumplanten. Doormiddel van een aantal zoekformulieren die variëren van eenvoudige formulieren voor beginners tot zeer uitgebreide formulieren voor de echte plantenkenners kan gezocht worden naar informatie over planten. Voor de gegevens van deze zoekmachine is gebruik gemaakt van meer dan 30 sites over aquariumplanten, waarvan de links ook op deze site te vinden zijn. 
Aquaplantsonline is een Nederlandse webshop voor de verkoop van aquariumplanten. Deze webshop levert de planten direct van de kweker vandaan om een goede kwaliteit van de planten te waarborgen. 
Aquarium-planten.com is een Nederlandse webwinkel waar een groot assortiment aquariumplanten verkocht wordt. Naast aquariumplanten worden er door deze webwinkel ook plantenvoedingen verkocht.
Aquatic Concepts is een Amerikaanse site over het beplant aquarium, geïnspireerd door het boek Het optimale aquarium. In tegenstelling tot vele beplante aquariums gaat de voorkeur van de auteurs van deze site uit naar het houden van grote vissen zoals Discusvissen en regenboogvissen. Op de site komen alle aspecten van de aquariums van auteurs aan bod waaronder de techniek, planten, vissen en de ervaringen die ze hiermee opgedaan hebben. Mede door de persoonlijke stijl waarin de site geschreven is, is de grote hoeveelheid (praktische) informatie op de site erg prettig om te lezen.
Engelstalige internetsite van de Aquatic Gardeners Association, die zichzelf een internationale vereniging van aquariumplanten liefhebbers noemt. Op deze site staat o.a. informatie over hoe lid te worden, artikelen en links. Ook heeft deze vereniging een boekwinkel waar leden moeilijk te vinden aquariumplanten boeken kunnen kopen. Het aantal artikelen op deze site is niet enorm groot, maar de inhoud maakt het zeker de moeite waard om de artikelen eens te bekijken.
Aquatic Horticulture is een Engelstalige index van artikelen over het beplante zoetwateraquarium geschreven door Karen Randell. De artikelen waarnaar in deze index verwezen wordt staan oorspronkelijk op de site van 'Aquarium Frontiers' (zie algemenen links), maar zijn via deze site slechts moeilijk te vinden. De artikelen in deze index behandelen een groot aantal onderwerpen over het beplante aquarium, wat deze index zeker een bezoek waard maakt voor liefhebbers van plantenaquariums en mensen die informatie zoeken over dit onderwerp.
De  Engelstalige internetsite Aquatic plants list is bedoeld als medium voor het uitwisselen van informatie over aquariumplanten. Men kan naar deze site zijn of haar vragen over aquariumplanten sturen of men kan reageren op gestelde vragen. Dit is zeker een internetsite welke goed van pas kan komen als men naar een oplossing voor een probleem met aquariumplanten zoekt, of als iemand gewoon eens wil kijken waar andere mensen problemen mee hebben en deze misschien ook wel van advies wil voorzien.
De site The crypts pages is volledig gewijd aan het bekende aquariumplanten geslacht cryptocorynes. Alle denkbare facetten van de crypto worden hier behandelt zoals o.a. de soorten, groeiplaatsen en hoe ze te cultiveren. Ook is er een fotogalerie van crypto's welke erg mooie foto's bevat van de  bloeiwijze van crypto's. Deze site is voor de liefhebber van crypto's en mensen die zich verder in deze plantensoort willen verdiepen absoluut een aanrader.
Drietalige internetsite van de Duitse firma Dennerle. De bezoeker kan op de startpagina uit de volgende talen kiezen: Engels, Duits, Frans. Naast planten biedt deze Duitse plantenkweker ook andere producten welke verband houden met aquariumplanten, waarvan ik niet weet of deze ook in Nederland leverbaar zijn. Op deze site staan o.a. productinfo, artikelen, tips, links en een plantendatabase. Deze plantendatabase is erg uitgebreid, maar wat ik jammer vindt is dat deze alleen via een (uitgebreid) zoekformulier doorzocht kan worden en er geen direct toegankelijke namenlijst. Op deze pagina staan beplantingsplannen voor verschillende soorten aquariums, welke ook daadwerkelijk uitgevoerd zijn en verduidelijkt worden met plattegrond en foto. Ook wordt de bij deze inrichting gebruikte techniek, de vissen, het onderhoud, en de eventuele algenproblemen van het aquarium beschreven. Al met al is dit een erg mooie site die de meeste aquarianen best een tijdje zoet kan houden.
De site DFW Aquatic Plant Club is een Engels talige site die geheel gewijd is aan het houden van planten in het aquarium. Deze site bevat o.a artikelen, een fotogalerie en links naar andere aquariumsites. Ook staat er informatie over de vereniging en gehouden evenementen.
Echinodoren is een Duitstalige internetsite die gewijd is aan de waterplanten van het geslacht Echinodorus, die ook wel Zwaardplanten genoemd worden. Op deze site staat o.a. algemene informatie over Echinodorus soorten, artikelen, info over techniek, veel gestelde vragen en een planten galerij. In de planten galerij staan veel goede foto's van Echinodorus soorten samen met beschrijvingen van de planten, waarbij vooral het grote aantal beschreven nieuwe cultivars opvallend is. Naast informatie over Echinodorus soorten zijn een groot aantal van de artikelen op deze site ook bruikbaar als algemene informatie over aquariumplanten.
Amerikaanse internetsite die veel informatie bevat over het tropisch aquarium in de vorm van e-mail discussies, artikelen en foto's. De specialiteit van de site zijn aquariumplanten en dwegcichlide, maar de site bevat ook  informatie over andere onderwerpen.
Internetsite van de Deense aquariumplanten kwekerij Tropica. Deze internetsite is Engelstalig op enkele artikelen na die in meerdere talen beschikbaar zijn. Op deze site staan o.a. artikelen, nieuws en een plantendatabase. Deze erg gebruiksvriendelijke plantendatabase kan ook gedownload worden, zodat deze ook off line geraadpleegd kan worden. Ook staan er verschillende goede artikelen op deze site welke over het aquarium gaan. Deze site is voor aquariumplanten liefhebbers zeker een bezoekje waard.

Terug naar de hoofdpagina