Links naar internetsites van aquariumverenigingen

Logo/naam

Omschrijving

Nederlandstalige internetsite van de Belgische aquariumvereniging Aquarianen Gent vzw. Op deze erg mooie internetsite staat o.a. informatie over: de vereniging, filtes, tropische vissen, chicliden, planten, vijvers en een hoop algemene artikelen. De artikelen op deze site zijn in een zeer prettige stijl geschreven met af en toe een beetje Belgisch dialect er tussen doorspekt met wat humor. Dit alles maakt deze site zeker een bezoek waard en een genot om te lezen.
Engelstalige internetsite van de Aquatic Gardeners Association, die zichzelf een internationale vereniging van aquariumplanten liefhebbers noemt. Op deze site staat o.a. informatie over hoe lid te worden, artikelen en links. Ook heeft deze vereniging een boekwinkel waar leden moeilijk te vinden aquariumplanten boeken kunnen kopen. Het aantal artikelen op deze site is niet enorm groot, maar de inhoud maakt het zeker de moeite waard om de artikelen eens te bekijken.
De site DFW Aquatic Plant Club is een Engels talige site die geheel gewijd is aan het houden van planten in het aquarium. Deze site bevat o.a artikelen, een fotogalerie en links naar andere aquariumsites. Ook staat er informatie over de vereniging en gehouden evenementen.
Site van de aquariumvereniging Ichthus, Zevenaar. Deze site bevat naast informatie over de vereniging ook artikelen. De artikelen op deze site zijn overzichtelijk ingedeeld in de vier groepen: vissen, planten, reptielen en amfibieën. Verder zijn er op deze site ook nog links te vinden naar andere internetsites over het aquarium die o.a. ingedeeld zijn in links naar andere verenigingen, sites van leden en commerciële sites.
Tweetalige internetsite van KilliFish Nederland, een vereniging voor liefhebbers en kwekers van eierleggende tandkarpers. Op deze site is informatie in het Nederlands en Engels te vinden, maar het Nederlandse is wel een stuk uitgebreider dan het Engelse. Op deze site staat o.a. informatie over de vereniging, artikelen en er worden enkele soorten killivissen voorgesteld.
Internetsite van de Nederlandse Bond Aqua Terra. Op deze site staan o.a. info over aangesloten verenigingen, een shop, links, info over evenementen, boekbesprekingen en artikelen. Deze artikelen zijn afkomstig van het bondsblad 'Het aquarium'. De artikelen zijn op onderwerp gesorteerd in een digitaal archief. Dit is een mooie informatie site, waarop men tevens ook gratis kan adverteren. Een echte aanrader!
Mooie uitgebreide site van de Nederlandse Vereniging voor Labyrintvissen. Op deze site is uitgebreide informatie te vinden over deze nog bescheiden vereniging. Opvallend zijn het grote aantal labyrintvissen die beschreven en getoond worden, waaronder vele soorten die in de meeste aquarium literatuur maar zelden beschreven worden.
Nederlandstalige internetsite van de aquariumvereniging De Paradijsvis. Deze site bevat o.a. informatie over de vereniging, artikelen, een plantenindex en een vissenindex. De planten- en vissenindex op deze site bestaat uit zeer groot aantal dieplinks naar internetpagina's over planten en vissen die alfabetisch gesorteerd zijn op naam.
Nederlandstalige Internetsite van Poecilia Nederland, een werkgroep van liefhebbers van levendbarende tandkarpers. Deze site bevat o.a. informatie over Poecilia Nederland, artikelen, aanbevolen boeken en een lijst met links naar andere sites over levendbarende tandkarpers.
Nederlandstalgie Internetsite van de Belgische aquariumverenining Rosaceus. Op deze mooie site is veel informatie te vinden over de techniek van het aquarium, planten en vissen. Naast veel informatie over de aquaristiek staat er op deze site natuurlijk ook uitgebreide informatie over de vereniging.
Internetsite van de Belgische aquarium- en terrariumvereniging Tanichthys-Hassalt. Naast informatie over de vereniging is er op deze site ook algemene informatie, info over evenementen en links naar andere sites. De algemene informatie op de site is weer verder onderverdeeld in de categorieën vissen, planten, terrarium en tuinvijver.
Nederlandstalige website van de Belgische aquariumvereniging Wagtail Aalst. Op deze site is onder andere informatie over de vereniging terug te vinden, waaronder de gehouden activiteiten en de geschiedenis van de vereniging. Ook heeft deze site een link pagina met links naar andere aquariumverenigingen.

Terug naar de hoofdpagina