Links naar internetsites over aquariumvissen

Logo/naam

Omschrijving

Belgium Betta's is een Nederlandstalige internetsite over de soort Betta splendens die vooral bekend is onder de naam kempvis. Op deze site is onder andere informatie over het houden, kweken en de genetic van Betta splendens te vinden. 
Discus Page Holland is een Nederlandse site die geheel gewijd is aan de populaire aquariumvis de discusvis. Deze site is tweetalig en bevat een Nederlands en een Engels talig deel. Ondanks dat dit een Nederlandse site is bevat het Engelstalige deel de meeste informatie. Het Nederlandstalige deel bevat vooral informatie voor mensen die met het houden van discusvissen willen beginnen of hier noch maar kort mee bezig zijn.
Discusvis.be is een Belgische site die gewijd is aan discusvissen. Op deze site is informatie te vinden over de verzorging van discusvissen zoals het voeding, ziektes, kweken en het aquarium. Ook bevat deze site een vraag/antwoord sectie en een forum.
Discusvis Nederland is een site die geheel gewijd is aan het houden van Discusvissen. Op deze site is uitgebreide informatie te vinden over o.a. de volgende onderwerpen: soorten, water, filtering, voer, ziekten, kweek, opstarten en planten. Tevens is er op deze site een discussie forum over het houden van discusvissen.
Fishbase is een wereldwijd systeem over vissen geschreven in het Engels. Deze site bevat een enorme database die doormiddel van een aantal zoekopties doorlopen kan worden. Hoewel deze site niet alleen voor aquarianen bedoelt is, is er wel veel informatie te vinden over een zeer groot aantal aquariumvissen. Als men opzoek is naar informatie over aquariumvissen en men bekend is met de namen van de vissen is deze site een zeer goede informatie bron.
De Engels talige internetsite Glimmering Goldfish is een site geheel gewijd aan de goudvis. Deze zeer uitgebreide site beschrijft doormiddel van een groot aantal categorieën alles wat men maar wil weten over goudvissen. Enkele onderwerpen die op de site voorkomen zijn ziektes, de verschillende soorten, aquariuminrichting en waterkwaliteit.
Home of the Rainbowfish is een Australische internet site die grotendeels gewijd is aan regenboogvissen. Deze uitstekende site bevat o.a. informatie over het houden van regenboogvissen, voeren, kweken en de natuurlijke leefomgeving van deze vissen. Verder staan er nog een groot aantal uitgebreide omschrijvingen van verschillende regenboogvissen op deze site. Naast omschrijvingen van regenboogvissen zijn er op deze site ook nog een aantal omschrijvingen van andere Australische vissen te vinden.
Duitstalige internetsite van de Internationale Gesellschaft für Regenbogenfische. Deze site is geheel gewijd aan informatie over regenboogvissen. De meeste informatie over de regenboogvissen is op deze site te vinden in de IRG-Galerie. Dit deel van de site bevat algemene informatie over het houden van regenboogvissen, info over literatuur, links en beschrijvingen van alle bekende soorten. De verschillende soorten zijn gemakkelijk terug te vinden op familie en zijn allen voorzien mooie afbeeldingen. Bij de meeste vissen is ook informatie geplaatst over de eisen die de vissen in het aquarium stellen, mits deze bekend zijn.
Tweetalige internetsite van KilliFish Nederland, een vereniging voor liefhebbers en kwekers van eierleggende tandkarpers. Op deze site is informatie in het Nederlands en Engels te vinden, maar het Nederlandse is wel een stuk uitgebreider dan het Engelse. Op deze site staat o.a. informatie over de vereniging, artikelen en er worden enkele soorten killivissen voorgesteld.
De koudwatervissen site is een Nederlandse site over het houden van koudwatervissen. Op deze site worden verschillende soorten koudwatervissen beschreven en hun verzorging.
Loaches On-line is een Engelstalige internetsite die geheel gewijd is aan de familie van modderkruipers. Deze site bevat o.a. een soortenbeschrijving van zo'n 60 verschillende soorten modderkruipers, algemene informatie over het houden van modderkruipers en informatie over het behandelen van ziektes.
Pacific Betta is een Engelstalige internetsite uit Singapore. Deze site is in zijn geheel gewijd in de vis Betta splendens die in het Nederlands bekend staat als de kempvis. Deze site bevat o.a. informatie over het houden en kweken van kempvissen. Ook bevat deze site een groot fotoalbum met daarin foto's van de verschillende kleur variëteiten en vinvormen van kempvissen.
Planet Catfish is een Engelstalige site die geheel gewijd is aan meervallen. Naast foto's van meer dan 500 verschillende soorten meervallen, bevat deze site ook artikelen, een forum en wetenschappelijk nieuws over meervallen. Eens per maand verschijnt er een artikel over de "catfish of the month", waarin over de "uitverkoren" vis geschreven wordt. Ook zijn alle artikelen van de "catfish of the month" die in de loop der jaren geschreven zijn nog steeds terug te vinden op deze site.
Nederlandstalige Internetsite van Poecilia Nederland, een werkgroep van liefhebbers van levendbarende tandkarpers. Deze site bevat o.a. informatie over Poecilia Nederland, artikelen, aanbevolen boeken en een lijst met links naar andere sites over levendbarende tandkarpers.
Pufferfish.co.uk is een Engelstalige site die voornamelijk informatie bevat over het houden van kogelvissen. Naast een beschrijving van het brakwater aquarium van de webmaster waarin hij o.a. een Tetraodon biocellatus houdt, staan er op deze site ook 19 andere kogelvissen beschreven.
Regenboogzalmen is een Nederlands talige site die zoals de naam al zegt geheel gewijd is aan regenboogzalmen. Op deze site worden o.a. de foto's en beschrijvingen van de verschillende regenboogzalmen die bekend zijn. Ook staat er op deze site informatie over het gedrag van deze vissen en de eisen die regenboogzalmen aan het aquarium stellen.
ScotCat is een Schotse internetsite over meervallen geschreven in het Engels. Deze site bevat o.a. artikelen, een fotoalbum, links en een soortenbeschrijving van meer dan 60 soorten meervallen. De soorten in de soorten beschrijving kunnen gevonden worden via de familie en onderfamilie van de vissen, maar ook doormiddel van het werelddeel waaruit de vissen afkomstig zijn.

Terug naar de hoofdpagina