Cryptocoryne cordata

Cryptocoryne cordata in het aquarium

Synoniemen
Cryptocoryne kerrii, Cryptocoryne siamensis, Cryptocoryne blassii.

Omschrijving
Gemakkelijk crypto om in het aquarium te houden. Variabel van kleur en vorm.

Mijn ervaringen
In mijn aquarium vormde de plant een mooie rozet met bladeren die groen aan de bovenkant en aan de onderzijde wijnrood. Een stek van deze plant in een slecht belicht aquarium vormde echter dieprode bladeren en vormde niet echt een rozet, maar groeide meer in de vorm als de plant op de foto. De plant werd bij mij ongeveer 25 cm hoog en had een diameter van ongeveer 25 cm. Ondanks dat deze plant het altijd goed heeft gedaan heb ik hem toch vervangen doordat hij te groot werd voor de standplaats die hij had in mijn aquarium.

Vermeerdering
Deze plant is in het aquarium te vermenigvuldigen door de vorming van uitlopers. In de maanden dat ik deze plant in mijn aquarium hebben zich wel een aantal uitlopers gevormd, hoewel de vermeerdering van de plant in mijn aquarium niet zo heel erg productief was. Wel zijn de uitlopers van deze plant die ik aan mijn zus cadeau gedaan heb in haar aquarium goed aangeslagen en hebben door de jaren heen een groot deel van haar aquarium ingenomen door o.a. de vorming van uitlopers. Wel moet deze plant over het algemeen al geruime tijd in het aquarium staan voordat de plant uitlopers zal gaan vormen.

Standplaats en verlichting in mijn aquarium
86 liter aquarium met de afmetingen 70x35x40 cm (lxbxh)
Deze plant heeft middenvoor in dit aquarium gestaan. De verlichting die ik toen in mijn aquarium had was 0.42 Watt/liter lumilux TL verlichting (2*18 Watt).
Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig uit 'Handboek aquariumplanten' van Christel Kasselmann.

Terug naar de hoofdpagina