Cryptocoryne moehlmannii

C. moehlmannii in mijn aquarium

Omschrijving
Langzaam groeiende moerasplant met lichte tot olijfgroene bladeren die geschikt is voor de voor- en middenzone van het aquarium.

Mijn ervaringen
Ik heb deze soort ongeveer vier maanden in het aquarium gehouden, waarin de groei van deze soort zeer matig was. Bij het verwijderen van de planten uit het aquarium, hadden sommige planten zich zelfs nog niet geheel verankert met hun wortels. Over het algemeen wordt beweerd dat dit een redelijk eenvoudig te houden Cryptocoryne soort is. Mogelijk heeft de matige groei ook aan de waterkwaliteit van het aquarium kan liggen waarin ik deze soort gehouden heb. Het aquarium waarin ik deze soort hield is zwak verlicht, heeft een hoge pH van tussen de 7,5 en de 8 en heeft hard water. Mogelijk waren deze condities niet zo geschikt voor het houden van deze soort, aangezien veel planten de voorkeur geven aan een lagere pH en waterhardheid. 

Vermeerdering
Deze soort is te vermeerderen door uitlopers. In mijn eigen aquarium heb ik dit echter niet kunnen waarnemen. 

Standplaats en verlichting in mijn aquarium
54 liter aquarium met de afmetingen 60x30x30 cm (lxbxh)
Deze plant heeft linksvoor in dit aquarium gestaan. De verlichting die ik toen in mijn aquarium had was 0.28 Watt/liter TL verlichting (1*15 Watt).
Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn eigen aquarium.

Terug naar de hoofdpagina