Cryptocoryne wendtii 'Tropica'

Cryptocoryne wendtii 'Tropica' in mijn aquarium

Omschrijving
Weinig eisende bruinkleurige variant van de soort Cryptocoryne wendtii vernoemd naar de aquariumplanten kwekerij Tropica. Onder een goede verlichting blijft deze variant erg laag, waardoor deze variant goed geschikt is voor de voorgrond in het aquarium. 

Mijn ervaringen
Ik heb deze plant ongeveer een jaar in mijn aquarium geacht. In deze tijd is deze plant een redelijk probleemloze plant geweest. Reeds een week na aankoop was goed te zien dat deze plant aangeslagen was, wat snel te noemen is voor een Cryptocoryne soort. In de tijd dat ik deze plant in mijn aquarium gehad heb, heb ik erg veel groeiproblemen met de planten in mijn aquarium gehad en de daarbij horende algenplagen. Ondanks de problemen met andere planten in mijn aquarium leek deze soort zich hier weinig van aan te trekken. Deze soort groeide relatief goed in deze periode in van aquarium en had relatief weinig last van de algen in het aquarium in vergelijking met de meeste overige planten die in dit aquarium staan. Deze plant heeft een behoorlijke tijd vrij compact gegroeid in mijn aquarium. Echter naarmate de TL balken boven deze plant ouder werden ging deze plant toch steeds meer de 'hoogte' in groeien, waardoor de plant meer begon te overheersen in het aquarium. De rede dat ik deze plant na een jaar vervangen heb was echter niet vanwege problemen in de groei, maar meer dat de bruine kleur van de planten te veel begon te overheersen naar mijn smaak. 

Vermeerdering
Deze plant is in het aquarium te vermenigvuldigen door de vorming van uitlopers. Vanwege de groeisnelheid van deze soort gaat dit niet erg snel, maar in een periode van enkele maanden zijn zeker wel enkele nieuwe planten te verwachten.  

Standplaats en verlichting in mijn aquarium
300 liter aquarium met de afmetingen 100x60x50 cm (lxbxh)
Deze plant staat in dit aquarium rechts vooraan. De gebruikte verlichting is 0.5 Watt/liter TL verlichting (5*30 Watt).
Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn eigen aquarium.

Terug naar de hoofdpagina