Cryptocoryne wendtii 'groen'

Cryptocoryne wendtii in mijn aquarium

Omschrijving
Eén van de gemakkelijkste crypto's voor het aquarium. De hierbeschreven plant is een groene kleurvorm van deze soort. Deze variant van de soort Cryptocoryne wendtii is vanwege zijn afmetingen vooral geschikt voor het middendeel van het aquarium.

Mijn ervaringen
Ik heb deze plant ongeveer een jaar in mijn aquarium gehad. Deze plant sloeg slechts langzaam aan in mijn aquarium en pas na zo'n drie weken kon ik met zekerheid zien dat de plant was aangeslagen. Opvallend bij deze plant was dat de submerse en emerse bladeren nauwelijks van kleur verschilden, terwijl dit bij veel andere Crypto's wel het geval is. Op zich heeft deze plant weinig problemen gegeven in mijn aquarium, maar echt tevreden over deze plant was ik ook niet. Vooral het zeer grote wortelstelsel dat deze plant vormde was ik niet erg blij mee, want overal aan de rechterkant van mijn aquarium (waar deze plant stond) kwam ik wortels tegen van deze plant. Naast dat dit grote wortelstelsel hinderlijk was voor omringde planten gaf dit ook een probleem met het verwijderen van deze plant uit mijn aquarium. De wortels waren namelijk zo sterk verweven met delen van de kabel van de bodemverwarming, dat enkele delen van de kabel mee uit de bodem getrokken werden, terwijl ik hier met andere planten nooit last mee heb gehad.

Vermeerdering
Deze plant is in het aquarium te vermenigvuldigen door de vorming van uitlopers. In mijn aquarium ging deze plant na enkele maanden uitlopers maken. Deze stonden over het algemeen dicht tegen de moederplant aan, waardoor de vorming van uitlopers niet zo heel erg opviel bij deze plant.

Standplaats en verlichting in mijn aquarium
86 liter aquarium met de afmetingen 70x35x40 cm (lxbxh)
Deze plant heeft rechts in het midden in dit aquarium gestaan. De verlichting die ik toen in mijn aquarium had was 0.63 Watt/liter standaard TL verlichting (3*18 Watt).
Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn eigen aquarium.

Terug naar de hoofdpagina