Echinodorus tenellus
Echinodorus tenellus in mijn aquarium

Synoniemen
Alisma tenellum

Omschrijving
Laag blijvende aquariumplant met korte langgerekte bladeren, die geschikt is voor de voorgrond in het aquarium. Er zijn twee varianten van deze soort in de handel. De ene soort heeft lichtgroene korte bladeren, terwijl de tweede soort 'lange' middel- tot donkergroene bladeren heeft die vaak ook enigszins bruinig van kleur kunnen zijn.

Mijn ervaringen
Ik heb van deze soort de variant met de middel- groen tot donkergroene bladeren in mijn aquarium gehad, waarbij bij de planten in mijn aquarium op gegeven moment meer een bruinige kleur overheerste. Persoonlijk vond ik deze soort enigszins tegenvallen aangezien ik de lichtgroene variant had verwacht die ik persoonlijk een stuk decoratiever vind. De groei van deze soort was echter wel redelijk goed en er werden ook behoorlijk wat adventiefplanten gevormd na enige weken. Ik heb deze soort uiteindelijk vooral uit mijn aquarium verwijderd doordat de aangrenzende soort in mijn aquarium ook al bruine bladeren had, waardoor het contrast tussen de planten niet naar mijn zin was, de groei van deze soort was echter nog best redelijk.

Vermeerdering
Deze soort vermeerdert zich door de vorming van adventief planten. De vermeerdering gaat bij deze soort vrij snel, waardoor na verloop van tijd een mooie dichte mat gevormd wordt.

Standplaats en verlichting in mijn aquarium
300 liter aquarium met de afmetingen 100x60x50 cm (lxbxh)
Deze plant staat in dit aquarium rechts vooraan. De gebruikte verlichting is 0.5 Watt/liter TL verlichting (5*30 Watt).
 
Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn eigen aquarium.

Terug naar de hoofdpagina