Ludwigia repens x Ludwigia arcuata

L. repens x L. arcuata  in mijn aquarium

Omschrijving
Mooie, snel groeiende stengelplant welke ontstaan is uit een kruising tussen L. repens en L. arcuata. Bij aankoop is deze plant praktisch helemaal groen, maar zal onder goede belichting al snel mooie bloedroode bladeren krijgen.. De bladeren van deze plant zijn spitser en minder stevig dan die van L. repens.

Mijn ervaringen
De groei van deze plant in mijn aquarium was over het algemeen probleemloos, maar moest wel erg vaak ingekort worden. Als men de plant niet te snel inkort, maar enige tijd aan de oppervlakte laat drijven zal de planten nog mooier rood. Hoewel deze plant goed en snel groeit in mijn aquarium is hij wel erg gevoelig voor (punt)algen. Na ongeveer twee en een halve maand werden bij mij de bladeren van deze plant witter (licht gebrek vermoed ik) en begon de plant de onderste bladeren te verliezen, waarna ik hem uit mijn aquarium gehaald heb.

Vermeerdering
Deze plant is te vermeerderen door de vorming van zijtakken die zich vormen aan goed groeiende planten. In mijn aquarium werd de vorming van zijtakken duidelijk versnelt door de toppen van de planten aan de oppervlakte te laten drijven. Ook door het toppen van de planten zal de vorming en groei van de zijtakken bij deze plant versnelt worden.

Standplaats en verlichting in mijn aquarium
86 liter aquarium met de afmetingen 70x35x40 cm (lxbxh)
Deze plant heeft middenachter in dit aquarium gestaan. De verlichting die ik toen in mijn aquarium had was 0.42 Watt/liter lumilux TL verlichting (2*18 Watt).
Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn eigen aquarium.

Terug naar de hoofdpagina