Ludwigia repens

Ludwigia repens mijn 300 liter aquarium

Synoniemen
Ludwigia nantis

Omschrijving
Donkergroene stengelplant met stevige bladeren. De onderzijde van de bladeren van deze soort is enigszins rood gekleurd. Onder goed licht worden ook de toppen enigszins rood van kleur.

Mijn ervaringen
Ik heb deze soort twee keer in mijn aquarium gehad. Beide keren viel de groei van deze soort in mijn aquarium behoorlijk tegen, waardoor deze soort in mijn aquariums tot nog toe geen lang leven is beschoren. Hierbij moet wel vermeld worden dat beide keren dat ik deze soort in een aquarium van mij uitgeprobeerd heb ik redelijk veel last had van algen en de planten in het aquarium over algemeen het niet super goed deden in die tijd.

Over het algemeen zou dit een redelijk gemakkelijk te houden soort zijn. Mijn zus heeft deze soort al enkele jaren in haar aquarium staan, waarin het groeit als onkruid en zich door het hele aquarium kan verspreiden wanneer de planten niet tijdig ingekort worden. Ik ga er dan ook vanuit dat vooral de wat slechtere omstandigheden in mijn aquarium ten tijde dat ik deze soort hield de rede is dat de planten in mijn aquarium niet goed groeiden.

Vermeerdering
Deze plant is te vermeerderen door de plant te toppen en het ondereind in het aquarium te laten staan. Na verloop van tijd zullen zich meerdere zijtakken aan het ondereind van de plant vormen. Zelf heb ik echter geen ervaring met de vermeerdering van deze plant in mijn aquarium doordat ik weinig succes gehad heb met de groei van deze plant. 

Standplaats en verlichting in mijn aquarium
86 liter aquarium met de afmetingen 70x35x40 cm (lxbxh)
Deze plant heeft middenachter in dit aquarium gestaan. De verlichting die ik toen in mijn aquarium had was 0.42 Watt/liter lumilux TL verlichting (2*18 Watt).
300 liter aquarium met de afmetingen 100x60x50 cm (lxbxh)
Deze plant staat in dit aquarium van rechtsmidden naar linksachter gegroepeerd in een plantenstraat. De gebruikte verlichting is 0.5 Watt/liter TL verlichting (5*30 Watt).
Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn 300 liter aquarium.

Terug naar de hoofdpagina