Vallisneria americana var. biwaënsis

Vallisneria americana var biwaënsis in mijn aquarium

Nederlandse naam
Schroefvallisneria

Synoniemen
Vallisneria asiatica biwaensis, Vallisneria biwaensis

Omschrijving
Groene plant met spiraalvormig gedraaide bladeren. Deze plant is een gemakkelijke plant die vele uitlopers vormt. Door de vele uitlopers moet deze plant wel zo nu en dan uitgedund worden om te voorkomen dat de plant zichzelf verstikt.

Mijn ervaringen
Met de tijd hebben deze planten in mijn aquarium voor een groot deel hun spiraalvormige gedraaide bladeren verloren. In princiep is dit een probleemloze plant die ik ruim vier jaar in mijn aquarium gehad heb zonder grote problemen. Wel kan deze plant niet zo goed tegen het gebruik van sommige medicijnen, waardoor deze plant na het gebruik van medicijnen meestal een terugval in de groei kende in mijn aquarium.

Vermeerdering
Deze plant is gemakkelijk te vermeerderen door de vorming van uitlopers. De vorming van uitlopers is erg productief bij deze plant. In mijn aquarium vormt de groep planten van deze soort in 2 tot 3 maanden zo een dichte groep die uitgedund dient te worden. Op dergelijke momenten haal ik de complete groep planten uit mijn aquarium, waarna ik alleen sterke jonge planten opnieuw in mijn aquarium plant.

Standplaats en verlichting in mijn aquarium
86 liter aquarium met de afmetingen 70x35x40 cm (lxbxh)
Deze plant heeft linksachter en rechtsachter in dit aquarium gestaan. De verlichting die ik toen in mijn aquarium had heeft gevarieerd tussen 0.42 Watt/liter lumilux TL verlichting (2*18 Watt) tot 0.63 Watt/liter (2*18 Watt standaard TL + 1*lumilux TL).
Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn eigen aquarium.

Terug naar de hoofdpagina