Waarom emers aquariumplanten kweken

Aan het emers kweken van aquariumplanten zitten een aantal voordelen boven het submers (onder water) kweken van aquariumplanten. De voordelen van het emers kweken van aquariumplanten staan hieronder weergegeven.

De belangrijkste van de hierboven genoemde redenen waarom ik ben begonnen met het emers kweken van aquariumplanten is dat de planten dan geen last hebben van algen. De jonge planten die ik wel eens op probeerde te kweken in mijn aquarium kregen meestal snel last van puntalgen en groeide daarom bijna nooit uit tot mooie volgroeide aquariumplanten. De voornaamste rede waarom ik echter met het emers kweken van aquariumplanten begonnen ben is puur uit nieuwsgierigheid hoe aquariumplanten emers groeien en de veranderingen die zij ondergaan boven water.

Natuurlijk zitten er niet alleen maar voordelen aan het emers kweken van aquariumplanten, echter de nadelen zijn zeer beperkt. Het enige echte nadeel wat er aan het emers kweken van aquariumplanten zit is dat de emers gekweekte planten zich eenmaal in het aquarium geplaatst zich eerst nog een tijdje moeten aanpassen aan het leven onder water. Dit zelfde nadeel zit echter ook aan de planten die men in de winkel koopt, omdat deze in de meeste gevallen ook emers gekweekt zijn.

Terug naar de hoofdpagina