Verlichting

Op deze site staan meerdere pagina's over verlichting voor een beplant zoetwater aquarium. Hieronder staan de links naar de verschillende pagina's over dit onderwerp met een korte toelichting over de inhoud van deze pagina's.

Door mij gebruikte verlichting voor een 86 liter beplant aquarium
Op deze pagina wordt de verlichting beschreven die ik gebruikte voor mijn eerste aquarium, die een inhoud had van 86 liter. Op deze pagina is onder andere informatie te vinden over de hoeveelheid TL balken die ik gebruikte voor dit aquarium, de reflectors, de lichtkleuren, de verlichtingsduur en het onderhoud van de verlichting.

Door mij gebruikte verlichting voor een 300 liter beplant aquarium
Op deze pagina wordt de verlichting van mijn 300 liter aquarium beschreven dat 100x60x50 cm (lxbxh) meet.  Op deze pagina zullen o.a de lichtkap, de voorschakel apparatuur, de gebruikte TL balken en toepassing van de verlichting beschreven worden. Hierbij zullen de keuze die ik gemaakt heb voor de verlichting toegelicht worden en wat mijn ervaringen met deze verlichting zijn.

TL balken voor het aquarium
Op deze pagina worden de verschillende soorten TL balken beschreven die ik boven mijn aquariums heb gebruikt door de jaren. Van deze TL balken zullen de eigenschappen van deze lampen beschreven worden per merk in combinatie met mijn eigen ervaringen met deze lampen.

Artikel: TL verlichting en het beplant aquarium
Dit artikel bevat informatie over TL verlichting voor het beplant aquarium. In dit artikel zal getracht worden de lezer kennis bij te brengen over het effect van een TL verlichting boven het aquarium en de problematiek bij het verstrekken van richtlijnen. Als laatste zullen in dit artikel een aantal richtlijnen verstrekt worden voor de hoeveelheid verlichting die benodigd is boven een beplant aquarium.

 

Terug naar de hoofdpagina