Corydoras panda

Omschrijving
Vriendelijke en rustige bodembewoner.

Huisvesting
Deze vis kan in zowel kleine als grote aquariums gehouden met een niet al te hoog waterpeil. Doordat deze vis veel in de grond woelt mag er geen scherp grind gebruikt worden wat de vis kan verwonden. De watersamenstelling van het water is bij deze vis niet zo belangrijk en de temperatuur moet bij voorkeur tussen de 22 en 26 °C liggen.

Mijn ervaringen
Deze vis is in mijn aquarium vooral tijdens en enkele uren na het voeren actief is. Deze corydoras soort blijft een stuk kleiner dan de overige soorten die ik in mijn aquarium heb. Deze vis is een redelijk probleemloze vis om te houden, maar toch had ik bij aankoop van deze soort problemen de gezondheid van deze vissen (en de overige corydoras meervallen in mijn aquarium). 

Wat de reden was voor de problemen met mijn corydoras meervallen die ik toen ter tijd had ben ik nooit achtergekomen. Een korte medicijnen kuur in het aquarium hielp hier niet tegen en uiteindelijk heb ik de vier overgebleven corydoras meervallen (drie soorten) uit mijn aquarium in een quarantaine bak geplaatst en de medicijnen eSHa 2000 en Exit (zie ook medicijnen pagina) gedurende 5 dagen toegepast in een lichte overdosis, gevolgd door de toepassing van een vitamine preparaat. Na ongeveer een maand zijn alle corydoras meervallen weer terug geplaatst en hierna heeft deze soort nooit meer problemen gegeven.

Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn eigen aquarium.

Terug naar de hoofdpagina