Paracheirodon axelrodi

Nederlandse naam
Kardinaaltetra

Omschrijving
Mooie, redelijk probleemloze scholenvis die tot zo'n 5 cm lang kan worden. Deze vis moet bij voorkeur in een zo groot mogelijke school gehouden worden.

Huisvesting
Bij voorkeur een middelgroot tot groot aquarium die niet al te sterk verlicht is en een donkere bodem heeft. Deze vis geeft de voorkeur aan water met een pH tussen de 6 en 6.5 een watertemperatuur van 24-28 °C en een GH van 2-8 °DH. 

Mijn ervaringen
Deze vissen krijgen na vervoer nog wel eens last in lichte mate last van vinrot (vinnen beschadigen snel bij transport), wat meestal vanzelf weer wegtrekt. Doordat mijn aquarium het grootste gedeelte van de dag vrij sterk belicht is zat deze vis vaak tussen de planten als aan het eind van de avond echter nog maar één lamp boven mijn aquarium aan stond liet deze vis zich wat beter zien. De kardinaaltetra zwemt meer in het middengebied van het aquarium dan de neontetra welke zich vaak dichter bij de bodem ophoudt. Ondanks het feit dat deze vis eigenlijk zuur water nodig heeft, heeft deze vis het toch enkele jaren goed gedaan in mijn aquarium. Echter nadat ik na enkele jaren mijn aquarium opnieuw ingericht heb, wilde ik weer eens een ander vissoort in mijn aquarium uitproberen waardoor ik mijn school kardinaaltetra's weggegeven heb.

Voetnoot
De foto op deze pagina is afkomstig van mijn eigen aquarium.

Terug naar de hoofdpagina